Over Kindermuziekschool ‘De Leeuwerik’

Muziekjuf

36 jaar geleden startte Gaby Misuraca-Kalmann met de Kindermuziekschool op zolder in haar huis op de Leeuwerik, in Bunschoten Spakenburg. Haar opleidingen, de Pedagogische Academie met een acte voor muziek-pedagogie en later ook het conservatorium Algemene Muzikale vorming en Schoolmuziek, stelden haar in staat een speciale muziekschool voor kinderen te beginnen. Enkele jaren later werd de garage aan de Velduil in Bunschoten Spakenburg, verbouwd tot gezellige muziekschool, speciaal voor kinderen.

Muziekles

Het is de bedoeling dat de kinderen die in groepjes les hebben ook individueel aandacht krijgen. De een heeft wat meer moeite met het leren lezen van de noten de ander met de motoriek van de vingers of met ritme. Als het groepje waarin het kind zit niet goed aansluit bij het niveau van een kind dan kan er van groep gewisseld worden.

Samen muziek maken is ook een zeer leerzaam sociaal gebeuren. Het is belangrijk dat de kinderen elkaar respecteren en dat er een gezellige tolerante sfeer is tijdens de lessen in groepjes.

Kinderdagverblijven

Naast de reguliere muzieklessen aan de Velduil in Bunschoten, geeft Gaby muziekles voor de kleintjes op verschillende kinderdagverblijven in Bunschoten, Amersfoort en omstreken.

Doel

De doelstelling van de Kindermuziekschool is, behalve dat er op creatieve, kindgerichte wijze een heleboel wordt aangeleerd, dat het kind plezier krijgt in muziek maken. Vanaf het voorjaar wordt er naar de jaarlijkse grote uitvoering toegewerkt. Samen naar zo’n groot optreden toeleven maakt de kinderen enthousiast en motiveert ze om te oefenen.

Visie

Het is onze grootste wens dat wij een klein beetje mogen bijdragen aan het geluk van uw kind. Muziek maken kan een zeer positieve vrijetijds besteding voor het leven worden.

Geef uw kind op voor les  Geef uw kind op voor een gratis proefles  Bekijk de tarieven

Advertenties